Kokos matcha chia pudding
Heerlijke romige kokos matcha chia pudding
We krijgen regelmatig thee- en matcha-recepten van vrienden en familie. Dat vinden we erg leuk en we proberen ook om ze allemaal te maken. We vinden het ook heel erg fijn om op die manier te merken dat anderen met je meeleven en aan je denken.
Dit ontbijt recept hebben we van een nicht gekregen, gemaakt en voorgeproefd. Je bereidt het de avond van tevoren zodat je ’s ochtends meer tijd over hebt. Heerlijk romig door de kokosroom, voedzaam door de chia, en veel antioxidanten en wat caffeïne door de matcha. Een perfect ontbijt!
Het originele recept komt van Pastry Affairs, dit is het blog van een wetenschapper die een affaire had als patisserier en nu weer lesgeeft in de wetenschappen. In haar vrije tijd is ze nog steeds bezig met bakken.
Ingredienten (voor 2 personen)
De chia pudding
300 ml kokosmelk
1 theelepel matcha poeder
½ theelepel vanille extract
Naar smaak 1 eetlepel ahornsiroop
6-7 eetlepels chia zaadjes
Mix de kokosmelk, matcha, chia zaadjes, vanille en ahornsiroop door elkaar, doe dit in een afgesloten pot, wij gebruiken een grote glazen pot, en zet in de koelkast. Na een uur nog een keer goed roeren en doe het weer in de koelkast voor de volgende ochtend.
De kokosroom
4 eetlepels kokosrasp
1 blikje kokosroom
1-2 eetlepels poedersuiker
1 snufje vanillepoeder
De kokosroom doe je ook de avond van tevoren in de koelkast. De volgende ochtend draai je het blikje om, opent het en giet de kokosmelk weg. Het overgebleven dikke kokosroom opkloppen met de poedersuiker kokosrasp en het vanillepoeder.
s' Ochtends nog de chia pudding verdelen over schaaltjes en de kokosroom erovereen scheppen, nog een beetje matcha poeder eroverheen. Smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...