Cold Brew Matcha
Dat we gek zijn op matcha mag gezegd zijn. Om in de zomer te kunnen genieten van een verkoelende thee kan je cold brew matcha maken.
Dit is matcha die met ijskoud in plaats van warm water wordt bereid, en net zoals bij coldbrew koffie wordt het water voor het maken van cold brew matcha nooit verwarmd. Doordat je het maakt met koud water smaakt hij iets zoeter, dus je kan (bijna) elke matcha gebruiken.
Dit is zo simpel, je doet wat ijsblokjes, een theelepel matcha poeder en 150 ml ijskoud water in een cocktailshaker (of waterfles, drinkbus, wat je maar in huis hebt). Heel goed schudden, de matcha zal niet oplossen maar zich vermengen met het water, als je het een tijdje laat staan zal de onopgeloste matcha weer naar de bodem zakken. Er zullen tijdens het schudden allemaal kleine luchtbelletjes ontstaan, die na een paar tellen wachten een mooie crema zullen gaan vormen.
Schenk dit in een mooi glas en drink het verkoelende drankje heerlijk op!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...