Kleurige matcha bites
De kleurige matcha bites die we gemaakt hebben voor het bloggersevent op 30 april in de voor het Dutch Tea Festival.
We werden uitgenodigd om een matcha workshop te verzorgen voor het Dutch Tea Festival, voor bloggers en vloggers. Superleuk, hiervoor wilden we ook iets lekker met matcha maken dat gemakkelijk te maken is en gezond is. Het werden deze matcha bites, die ook uitgetest zijn op onze kieskeurige kinderen en goedgekeurd.
Ingrediënten
- 6 ontpitte dadels
- 1-2 theelepels matcha
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels chia zaad
- 1 eetlepel citroensap
- rasp van 1/2 biologische citroen
- 25 g kokosrasp
- 60 g gemalen amandelen
- gemalen gevriesdroogde frambozen, cacao, matchapoeder, kokosrasp
Hoe te maken
Als je bruine amandelen gebruikt, zoals ik meestal doe kan je ze schillen door ze even in heet water te leggen. Op deze manier komt het velletje los en kan je het er gemakkelijk afhalen. Als je geschilde amandelen gebruikt kan je ze best een uurtje in water wellen zodat de bites minder droog worden.
Doe de amandelen en dadels, kokosolie en de amandelen in een keukenmachine en mix tot je de gewenste consistentie hebt. Het kan heel fijn of iets grover voor iets meer ‘bite’. Nu de gemalen amandelen en dadels in een andere kom en de andere ingrediënten toevoegen. Goed mengen en er kleine hapklare bolletjes van maken, deze kan je nog door cacao, gevriesdroogde frambozen, kokosrasp of matcha rollen.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...