Matcha havermout met blauwe bessen en banaan
Start de dag goed met een gezond ontbijt, met deze kom vol groene energie vliegt de ochtend voorbij.
Op het blog van Foodaholics, stuitte ik op dit havermoutontbijt. Ik heb het zelf gemaakt met sojamelk, omdat we (bijna) geen koemelk meer gebruiken, het is meestal ook zoeter dan gewone melk dus hoeft er niets extra bij. En doordat ik geen suiker toevoeg krijg ik geen energiedip enkele uren later.
Zo maak je het:
Maak de havermout zoals op de verpakking aangegeven staat. Doe de matcha in een kom en voeg een beetje koud water toe, roer de matcha totdat alle klontertjes verdwenen zijn. De havermout toevoegen en goed mengen zodat je een heldergroene pap krijgt. Nu stukjes banaan en blauwe bessen toevoegen.
Smakelijk!
Ingrediënten
40 g havermout
250 ml (soja)melk
1 theelepeltje matcha
koud water
1 banaan
hand vol blauwe bessen
Reacties
Wees de eerste om te reageren...