Marsepein met matcha
De lekkerste marsepein is zelfgemaakte marsepein, bedekt met een laagje matcha of cacaopoeder.
Zelfgemaakte marsepein is de lekkerste marsepein! Amandelnoten en poedersuiker en een heel klein beetje water is alles dat erin zit.
Zo maak je het:
Doe de amandelnoten even in net gekookt water zodat de schil loskomt, het water afgieten en schillen. Doe de amandelnoten in een keukenmachine en maal de noten fijn, bepaal zelf of je wat grovere of fijnere marsepein wil. De poedersuiker toevoegen en goed mengen, je kan er natuurlijk iets minder indoen. Beetje bij beetje water erbij doen en mengen totdat de marsepein de goede consistentie heeft. Zorg dat je niet te veel water ineens toevoegt, iets te veel water en het wordt een papje. Het is nu al heel erg lekker en moeilijk om eraf te blijven, maar het beter om de marsepein een nacht te laten rusten voordat je alles opeet. Nu nog kleine bolletjes maken van de marsepein, en even door de matcha en raw chocolate rollen. Klaar!
Ingrediënten
100 g poedersuiker
100 g amandelnoten met schil
een beetje water
matcha
cacaopoeder
Reacties
Wees de eerste om te reageren...