Matcha Bliss Balls
Heerlijke matcha balletjes uit het kookboek Blij Suikervrij.
Matcha bliss balls
Deze komen uit het kookboek Blij Suikervrij (het boek is te bestellen op haar site) neem zeker ook een kijkje op de site voor nog meer suikervrije recepten. Pannenkoekjes, taartjes, chocolade, te veel om op te noemen. Het staat vol met overheerlijke recepten zonder geraffineerde suikers, om je vingers bij af te likken.
Ingrediënten voor ongeveer 15 balletjes
100 g gemengde noten
70 g dadels
1/2 theelepel matcha
Coating: 40 g ongezouten pistachenoten, gepeld en gehakt
Zo maak je ze
Maal de ingrediënten (behalve de pistachenoten) voor de balletjes fijn in een foodprocessor met een S-mes totdat het mengsel aan elkaar gaat plakken. Voeg indien nodig een eetlepel water toe. Draai kleine balletjes van het mengsel en rol ze door de coating. Zet ze dan even in de koelkast om op te stijven, als je zolang kan wachten. Als je er heel veel maakt kan je ze 4 à 5 dagen bewaren in de koelkast, of invriezen.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...