Matcha cakerol met paarse zoete aardappel
Felle groen paarse cakerol, met natuurlijke ingrediënten.
Matcha of groene thee is gezond, maar heeft voor velen een licht bittere smaak. Voor een bitter-zoete balans is het in dit recept gecombineerd met de zoete paarse aardappel, en veel gezonder dan de slagroomvulling die meestal in een cakerol zit.
Ingrediënten voor de cake:
4 eieren, wit en geel gescheiden, op kamertemperatuur
1 tl vanille extract
35 g boter, op kamertemperatuur
60 g bloem
10 g matcha
60 ml (soja)melk
85 g suiker
cakevorm van 28 x 28 cm
Hoe te maken:
Verwarm de oven voor op 180° C, bekleed de cakevorm met bakpapier en zet dit even aan de kant.
Mix de boter, het vanille extract en de suiker in een kom romig, voeg dan het eigeel beetje bij beetje toe, zodat het niet gaat schiften.
Zeef de bloem en matcha en voeg toe aan de kom, het geheel omroeren met een (houten) spatel.
Nu de melk toevoegen en goed roeren.
In een aparte vetvrije kom en met een vetvrije mixer de eiwitten stijfkloppen. Zodra dit gebeurd is het eiwit voorzichtig door het deeg scheppen.
Het deeg in de cakevorm gieten en de bovenzijde gladstrijken met een spatel en 20 min in de voorverwarmde oven bakken. Voor de zekerheid kan je met een sateprikker controleren of de cake al goed is, komt die er droog uit is de cake klaar. De cake op een rekje leggen en afdekken met een keukendoek om af te koelen. Als hij afgekoeld is heb je minder kans dat de cake gaat scheuren bij het oprollen.
Ingrediënten voor de puree
400g paarse zoete aardappel
100ml (soja)melk
Hoe te maken:
Stoom de aardappels tot ze gaar zijn. Pureer ze met de melk tot het goed smeerbaar is, als het te droog is voeg dan iets meer melk toe.
Cakerol samenstellen
Leg de afgekoelde cake op een vlak oppervlak en maak hem los van het bakpapier.
Spreid een egale laag zoete aardappelpuree over de cake uit en rol het voorzichtig op.
Wikkel de cakerol in folie en laat deze enkele uren rusten in de koelkast voordat je hem serveert.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...