Matcha kokostaartjes met yoghurt en blauwe bessen
Deze matcha kokos yoghurt taartjes zijn felgroen door de matcha die erin zit. Ze zijn gemaakt zonder suiker, en door de kokosyoghurt, die ook zoet smaakt, ook nog eens vegan.
Deze matcha kokos yoghurt taartjes zijn felgroen door de matcha die erin zit. Simpel te maken want ze hoeven niet gebakken te worden, de ingrediënten in een blender, even aanzetten, taartvormpjes maken en ik kreeg zelfs nog hulp van een paar kinderhandjes, dus dat ging extra snel. Ze zijn gemaakt zonder suiker, en door de kokosyoghurt, die ook zoet smaakt, ook nog eens vegan. Het oorspronkelijke recept is te vinden op Veggiedesserts.
En met blauwe bessen die nu volop te verkrijgen zijn bij Blueberry Fields, een gebied grenzend aan de vallei van de zwarte beek. Bij de boerderij is een groot (overdekt) terras waar je in de zomer iets kan drinken en eten bij de foodtruck van Anna. Zij maakt echt de heerlijkste gerechten, ook vegetarisch, altijd verrassend van smaak en natuurlijk met blauwe bessen.
We kwamen dus thuis met enkele kilo heerlijke, zoete, blauwe bessen waar ik nog een taartje van wilde maken voor ze allemaal opgesmikkeld waren. Bij het ontbijt, lunch en diner kwamen ze telkens weer op tafel.
Ingrediënten
voor ongeveer 8 tot 10 taartjes
40 g havermout
70 g kokosrasp
20 g gemalen amandelen
6 medjoul dadels, zonder pit
3 eetlepels kokosolie
1 theelepel matcha
kokosyoghurt, maar elke yoghurt is goed
blauwe bessen
Hoe te maken
- Doe de havermout in een blender en blend ze tot ze wat fijner zijn, voeg dan de amandelen, kokosrasp, dadels kokosolie en matcha toe en mix tot alles goed gemengd is.
- Verdeel de matcha-notenmix over 8 tot 10 muffinvormpjes, ik heb er eerst papieren cupcakevormpjes ingelegd. Duw het dan aan zodat ze een taartbodem vormen. Doe deze taartbodems tenminste een uur in de koelkast.
- Haal net voor het serveren voorzichtig de matcha-taartbodems uit de (papieren) vormpjes. Schep er een lepel yoghurt in en doe er de blauwe bessen over.
- Enjoy
Reacties
Wees de eerste om te reageren...