Matcha-marsepein koekjes met grapefruit
Wist je dat citrusvruchten de smaak van matcha een frisse boost geeft? Met de grapefruit smaakt de matcha voller.
Dit recept komt uit het boek: Koken en bakken met Matcha thee van Lene Knudsen. Ik heb het een beetje aangepast afhankelijk van de ingrediënten die ik in huis heb.
Ingrediënten
170 g (zelfgemaakte)marsepein voor het recept kijk bij Marsepein met matcha en "raw chocolate"
1 á 2 tl vers grapefruitsap
rasp van een biologische grapefruit
1 el matcha
eetpapier
Bereiding
Verkruimel de marsepein in een kom samen met het grapefruitsap, de grapefruitrasp en gezeefde matcha. Kneed dit met je handen tot een deeg.
Leg dit deeg op een stuk eetpapier, en verspreid het met je handen of een spatel. Je hebt nu een laagje deeg van ongeveer 1/2 - 1 cm op ligt. Leg hierop een ander velletje eetpapier, nog even gladstrijken met je handen of deegroller. In kleine hapklare stukjes snijden en de koekjes zijn klaar. Smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...