Matchakoekjes met gember en witte chocolade
Matchakoekjes gemaakt volgens het recept van Lene Knudsen uit het boek “ Koken en bakken met matcha thee”.
Niets zo leuk als zelf matchakoekjes bakken, de heerlijke geur van verse koekjes in huis, en natuurlijk als alles klaar is het uitdelen en samen opeten. De romige smaak van de witte chocolade, met zijn vleugje vanille en honing, verzacht de bittere smaak van matcha.
Voor 20 koekjes
Ingrediënten
110 g zachte boter
110 g fijne kristalsuiker
½ tl vanille-extract
½ ei op kamertemperatuur
125 g bloem
2/3 tl bakpoeder
2 afgestreken el matcha
25 g gekonfijte gember
20 g witte chocolade, in kleine stukjes
Zo maak je de koekjes
Verwarm de oven voor op 140°C. Meng ineen kom de boter met de suiker en het vanille-extract en klop tot je een romig en luchtig mengsel hebt. Voeg het losgeklopte ei toe.
Zeef de bloem, bakpoeder en matcha apart en roer zodat de deze goed verdeeld wordt. Voeg de gekonfijte gember en de chocoladestukjes toe.
Voeg nu het bloemmengsel bij het botermengsel en roer tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 20 porties, rol er balletjes van, leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze plat zodat je ronde koekjes van 4 tot 5 cm diameter krijgt. Bak de koekjes 12 tot 14 min in de oven, tot ze gaar maar niet te donker zijn. Ze moeten in het midden nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen, tijdens het afkoelen worden de matchakoekjes hard.
De koekjes zijn heerlijk! Ook kinderen vinden het lekker