Rode bieten humus met Lapsang Souchong
Love is in the air, roze hummus van rode bieten met Lapsang Souchong thee.
Rode bieten hummus met Lapsang Souchong
Dit recept komt van Sarah, a Brooklyn tea lover, haar website is Tea Happiness (for the English version)
Ingrediënten
1 grote rode biet
90 g tahini
80 ml olijf olie
1 blik kikkererwten, bewaar het vocht voor later
1 teen knoflook
sap van ongeveer ½ citroen
snufje zout
1 theelepel lapsang souchong, fijngemalen
½ theelepel gerookte paprikapoeder
Zo maak je het
Rooster de rode biet. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de rode biet en prik er enkele gaten in, wikkel hem in zilverfolie en rooster ongeveer 1 uur in de oven, controleer na ongeveer 45 min of hij gaar is. Als de biet gaar is kan je heel gemakkelijk met een vork kan prikken, haal hem dan uit de oven en laat in de folie afkoelen. Schil de rode biet zodra hij voldoende afgekoeld is, om roze vingers te vermijden kan je keukenpapier gebruiken.
Vermaal de thee in een koffie- of kruidenmolen, of in een schaaltje met de achterkant van een lepel. Hoe fijner de thee hoe beter ze vermengd kan worden in de hummus.
Snijd de afgekoelde biet in kleine stukken en doe deze in een keukenmachine voeg nog de andere ingrediënten toe, behalve het vocht van de kikkererwten en citroen. Mix dit alles tot je een mooie gladde hummus hebt, breng dit eventueel verder op smaak met extra citroen. Als je een gladdere structuur wil voeg dan extra vocht toe van de kikkererwten.
Doe de hummus in een schaal, serveer met groenten of crackers, smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...