Matcha dipsaus voor bij springrolls met gerookte zalm
Zomerse Vietnamese loempia’s met haricot verts, gerookte zalm en een frisse matcha dip.
Een heerlijk recept gevonden op het blog van "Thirsty for Tea"
Ingrediënten voor 16 loempia's.
200 g gerookte zalm
100 g glasmie of sohun
100 g haricot verts
16 grote basilicumbladeren
16 rijstpapier vellen
Ingrediënten voor de matcha dipsaus
2 eetlepels olijfolie
een paar druppels sesamolie
sap van 1 citroen
1 eetlepel mirin
1 eetlepel rijstwijnazijn of appelciderazijn
1 theelepel sojasaus
1 el agavesiroop of suiker
2 el water
1 tsp matcha Latte & Cooking
1/4 theelepel zout
versgemalen zwarte peper naar smaak
Zo maak je de Vietnamese loempia’s
- Breng in een pan water aan de kook. Kook hierin de glasnoedels gedurende 2 minuten, haal ze uit het hete water met een zeef. Spoel vervolgens af met koud water en zet opzij.
- Blancheer de haricot verts in hetzelfde kokende water gedurende 1 minuut. Giet ze af en dompel ze dan onder in een kom ijskoud water. Giet af en zet opzij.
- Vul een grote diepe schaal met ongeveer 1 cm warm water. Dompel 1 loempiavel volledig onder, wacht ongeveer 10 seconden tot het zacht is geworden en plaats het vel vervolgens op een schoon werkoppervlak.
- Leg 3-4 stengels haricot vert in het midden van het onderste 1/3 deel van een rijstpapiervel. Leg wat noedels bovenop de haricot verts, dan een stukje gerookte zalm en een basilicumblad. Rol de loempia een slag op en vouw de rechter- en linkerkant van de loempia naar het midden van de rol. Rol verder op tot je mooie loempia hebt. Herhaal deze stap voor de rest van de 15 rollen.
Zo maak je de matcha dipsaus
Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de dipsaus, behalve de olijfolie. Gebruik de garde om de ingrediënten samen te roeren en voeg er dan geleidelijk de olijfolie aan toe. Serveer de matcha dipsaus samen met de loempia’s.
Dip away!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...