Valentijn amaretto truffels
Het is bijna Valentijn, tijd om uit te pakken met heerlijke chocolade truffels, omhuld met een rood laagje of matcha.
Dit recept komt van Lazy Cat Kitchen, het blog van Ania. Zij laat is haar blog zien dat het niet moeilijk is om een plantaardig dieet te volgen.
Ingrediënten
- 125 g pure chocolade (70%)
- 60 ml kokos- room of melk / 60 ml of almond milk
- 1 tl kokosolie
- 30 ml ahornsiroop
- 40 ml amaretto (Disaronno)
- Optioneel een handje amandelen, fijn vermalen
- Matcha
- 2 rode bieten
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 80 ° C. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Schaaf de rode bieten heel dun en plaats ze op een bakplaat, ze mogen elkaar niet overlappen. Bak ze ongeveer 2 uur, ze moeten droog aanvoelen als ze klaar zijn. Als je ze uit de oven haalt, zullen ze nog een beetje knapperiger worden.
Maal de gedroogde bieten tot een fijn poeder in een koffiemolen en zeef ze voordat je ze gebruikt. Zodat je een mooi rozerood poeder hebt
Breek of snijd de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een grote glazen kom samen met de kokosroom/ melk of amandelmelk.
Verwarm au bain-marie, laat het water zachtjes sudderen, totdat alle chocolade is gesmolten.
Neem de schaal van het vuur zodra de chocolade volledig is gesmolten. Voeg een voor een de ahornsiroop, amaretto en kokosolie toe. Gebruik een garde om alles goed te mengen.
Als je gehakte amandelen wil toevoegen voor extra knapperigheid, voeg ze dan toe aan het chocolademengsel zodra deze is afgekoeld (maar niet hard), anders zullen ze wat van hun knapperigheid verliezen.
Als het mengsel is afgekoeld, dek de kom dan af met huishoudfolie en laat hem een paar uur (of een nacht) in de koelkast staan tot hij is uitgehard.
Schep een theelepel van het verdikte mengsel in een keer uit en rol in kleine balletjes.
Rol ze door de matcha en/of bietenpoeder.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...