Vanille matcha pancakes
De heerlijkste (vegan) matcha pannenkoekjes die je je kan bedenken, met yoghurt en vers fruit. Om je vingers bij op te eten.
Gymjunkies, een inspirerende en motiverende site om gezonder te gaan leven en barstensvol tips op het gebied van sport, voeding (gezonde recepten) & mindset ( never give up). Je vindt er onder andere dit pannenkoeken recept, gemaakt door foodblogger Ebony.
Voor 2 porties
Ingrediënten
2 middelgrote eieren of 3 schepjes No egg eivervanger
4 tl matcha
60 gr boekweitmeel
½ banaan
200 ml amandel/kokosmelk
3 tl vanillepoeder
3 tl bakpoeder
Snuf zout
Eventueel: maple syrup/ honing
Zo maak je het:
- Kluts in een schaaltje de eieren of de eivervanger met een klein scheutje water.
- Meng in een kopje het matcha poeder en een klein scheutje melk met de bijbehorende bamboe whisk tot een gladde massa. Voeg het mengsel toe aan het eimengsel en prak de 1/2 banaan er doorheen.
- Voeg het boekweitmeel toe en kluts het met een garde tot een klont vrij geheel. Wanneer het mengsel te droog wordt, voeg je een scheutje melk toe, steeds meer tot een mooi glad beslag ontstaat.
- Voeg een snuf zout, het bakpoeder en het vanillepoeder toe en kluts opnieuw. Zet het geheel een kwartiertje afgedekt weg.
- Bak er op laag vuur pannenkoekjes van zo’n 6 cm doorsnee van. Doe evt. een deksel op de pan om ook de bovenkant een beetje te laten garen zodat je ze succesvol omkeert. Na het omkeren zijn ze na ongeveer een minuutje doorbakken klaar!
Bouw een torentje van pannenkoekjes met laagjes (kokos)yoghurt en fruit ertussen. Schep uiteindelijk een flinke eetlepel yoghurt en versier met je favoriete toppings: fruit granola, kokosrasp, ijs…
Serveer de maple syrup in een apart kannetje, kwijlen gegarandeerd!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...