Vegan matcha pistache nicecream
Verkoeling vinden met deze ijskoude nicecream, met matcha en pistache zonder suiker.
Matcha pistache nicecream
We delen weer een simpel recept van het blog van www.kuukskes.nl met alleen 4 ingrediënten: matcha pistache nicecream.
Maar wat is nicecream? Nice-icecream?
We eten zelf steeds minder ijs, af en toe eten we een ijsje, samen met de kinderen, maar we proberen gezonder te leven en te eten dus dat vervangen we zo veel mogelijk door fruit.
Maar de grap is, nicecream is icecream op basis van bananen, zonder toegevoegde suiker of room. Je legt een aantal bananen in de diepvriezer, je mixt deze bevroren bananen in een goede keukenmachine of blender met plantaardige melk en ander fruit en klaar is je ijs. Nice!
Ingrediënten
- 4 bevroren (over)rijpe bananen in stukjes
- 1 el matcha
- 50 g ongezouten pistachenoten (gebruik 10 g als topping)
- 200 ml kokosmelk
Hoe te maken
Doe de bevroren bananenstukjes samen met de kokosmelk, de matcha en 40 g pistachenoten (gebruik een deel als topping) in een keukenmachine of blender. Meng het geheel tot een mooie, groene, gladde massa!
Het mengsel is nu heel zacht, giet het in een vorm en zet het terug in de diepvries tot het harder is geworden. Hak de overgebleven pistachenoten fijn en verdeel over het ijs. Smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...