Heerlijke pure jasmijnthee. Intens en zacht van smaak. 3x van 1 portie thee getrokken en smaak bleef intens en heerlijk.
Je winkelwagen is momenteel leeg
Een heerlijke groene thee op natuurlijke wijze gearomatiseerd met geurige jasmijn bloemen. Alleen de jongste en beste theeblaadjes worden met de hand geplukt en gerold. Jasmijn thee past op elk moment van de dag en bij een kruidige maaltijd.
Er is (bijna) niets persoonlijker dan het perfecte kopje thee.
1. Doe één theelepel, circa 5-7 parels, in een kop.
2. Voeg 250 ml water die enkele minuten van de kook is toe.
3. Laat de thee trekken totdat de blaadjes naar de bodem zijn gezakt (2-3 min).
Enjoy!
De theeblaadjes kunnen opnieuw gebruikt worden door weer heet water toe te voegen. Jasmijn parels zijn geschikt voor twee tot drie trekken. Door experimenteren met meer of minder thee ontdek je jouw perfecte kopje Jasmijn Parels.
Van Jasmijn thee werd gezegd dat hij achthonderd jaar geleden uitgevonden werd onder de zuidelijke Sung-dynastie in China, het moederland van de thee, aldus is het de oudst bekende gearomatiseerde thee.
Fujin provincie, gelegen in het zuid-oosten van China, is het bekendste gebied waar Jasmijn thee word geproduceerd. Dit gebeurt volgens de traditionele technieken, door een groene thee met verse jasmijn bloemen te aromatiseren.
Allereerst worden in april tot mei / juni, verse theebladeren geplukt en geproduceerd tot een groene thee die later de geur van jasmijn bloemen zal absorberen. Deze groene thee wordt opgeslagen totdat de brandende zomerhitte in augustus/ September de jasmijn bloemen in bloei brengt.
Omdat de zoetgeurende jasmijn bloemen alleen openen na achten, worden ze geplukt in de ochtend als ze op hun verst zijn. De vers geplukte bloemen worden vervolgens opgeslagen op een koele plaats tot 's avonds. Tussen zes en acht 's avonds als de temperatuur afkoelt, beginnen de bloemen te openen. De bloemen en thee worden dan bij elkaar gelegd. Het duurt ongeveer vier uur voor de groene thee om de geur en smaak van de jasmijnbloesem te absorberen. Voor de hoogste klassen van jasmijn thee moet dit proces tot zevenmaal herhaald worden.
Omdat de thee ook het vocht van de bloemen absorbeert moet de thee - nu Jasmijn thee - opnieuw worden gedroogd. Alle jasmijn bloemen zullen, nadat ze hun aroma hebben weggegeven aan de theeblaadjes, worden verwijderd. De geurige theeblaadjes worden met de hand opgerold tot parels waardoor het aroma van de jasmijn bloemen erin wordt opgesloten. Bij het trekken van de thee ontvouwen de parels zich tot mooie blaadjes waardoor het jasmijn aroma weer vrijkomt.
De kwaliteit van een Jasmijn thee hangt af van zowel de kwaliteit van de groene thee als de kwaliteit van de jasmijnbloesems. Een storm, zware regenval of een plotselinge koude periode kunnen gemakkelijk de kostbare bloesems van een hele jasmijn tuin vernietigen. Als zoiets gebeurt, moeten thee liefhebbers over de hele wereld wachten op hun verse Jasmijn thee totdat de jasmijn opnieuw bloeit ... En waar jasmijn struiken groeien en bloeien, is de avondlucht gevuld met hun delicate geur.
Fujian, China
Heerlijke pure jasmijnthee. Intens en zacht van smaak. 3x van 1 portie thee getrokken en smaak bleef intens en heerlijk.
Deze geproefd bij the Tiger Club in Breda en ik ben er helemaal verliefd op!
De jasmijn parels zijn super! Makkelijk te gebruiken een smaak heerlijk! Ik drink het op werk!
Heerlijke lichte thee! Ik heb hem 3 keer bijgevuld en de smaak bleef sterk en lekker. Ook de vorm is bijzonder en bezoek maakt er altijd een leuke opmerking over. Aanrader!
Een heerlijke groene thee met een krachtigere smaak dan Silver Needle, wat mij betreft nummer 2.