Je winkelwagen is momenteel leeg
Traditionele Marokkaanse muntthee, met groene Gunpowder en hele muntblaadjes
Marokkaanse muntthee met suiker is de traditionele thee voor de Maghreb (de noordwest Afrikaanse regio) en werd van daaruit verspreid over heel Noord-Afrika, delen van de Sahel, Frankrijk en de Arabische wereld. In Spanje wordt deze thee in de zomer als ijsthee geserveerd.
In Oost-Azië water wordt water van 70-80° C gebruikt om bitterheid te voorkomen, in Noord-Afrika wordt kokend water gebruikt. Traditioneel wordt de thee driemaal geserveerd. De bladeren blijven in de pot terwijl de thee wordt gedronken, door deze trektijden verandert de smaak elke keer en krijgt elk glas thee zijn unieke smaak.
Een beroemd Maghrebi-gezegde over Marokkaanse thee:
Muntthee staat centraal in het sociale leven in de Noord-Afrika. Het serveren kan een ceremoniële vorm aannemen wanneer die voor gasten wordt bereid. De thee wordt traditioneel gemaakt door het hoofd van de familie en wordt aan de gasten aangeboden als teken van gastvrijheid. Meestal worden er minstens drie glazen Marrokkaanse muntthee geserveerd.
Ingrediënten: groene thee China Gunpowder, hele pepermunt, natuurlijke smaakstof (van biologische teelt)